пʼятницю, 9 грудня 2011 р.

Перспективи розбудови туристичної інфраструктури біля печери «Кришталева»

У понеділок 28 жовтня 2011 року в с. Кривче, Борщівського району відбулася зустріч начальника управління з питань туризму облдержадміністрації Лесі Серетної із підприємцями-орендарями прилеглих до печери «Кришталева» земельних ділянок. Основним питанням зустрічі було наведення порядку та благоустрій території на якій заплановано створити містечко туристичної інфраструктури. Присутні, одноголосно підтримали раніше винесену пропозицію голови обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна, щодо встановлення крамниць однакових архітектурних форм, що дасть змогу швидко облагородити першу лінію торгових рядів.
Під час розмови, в певних моментах підприємці висловили свої побажання.
Першочергово це вирішити питання з ремонтом дороги, що буде позитивно впливати на кількісний та якісний склад туристів. Другою немаловажною проблемою є встановлення додаткової електропідстанції, що дасть змогу вже з перших днів весни розпочати а подекуди і продовжити втілення запланованих проектів у будівництві.

По питанню дороги Леся Серетна тут же повідомила що реконструкційні роботи з ремонту дороги тривають. Із станом робіт та результатами вже зробленої роботи присутні змогли ознайомитись побувавши на місці. Як вже вказувалось управлінням раніше, керівництвом області на реконструкцію дороги до печери виділено 1 млн. грн. і на даний час проводяться підготовчі роботи із будівництва опорної стіни, та прокопано канали для водовідведення.
На питання щодо підстанції дав відповідь, присутній на зустрічі, заступник голови Борщівської райдержадміністрації Іван Дудук. З його слів стало відомо, що до кінця 2011 року заплановано встановити другу підстанцію поблизу орендованих територій, і це дасть змогу підключати необхідне обладнання. Зараз триває узгодження робіт між дорожніми службами та електриками.
Підводячи підсумки зустрічі начальник управління з питань туризму зауважила, що перші кроки зроблено: дорога ремонтується і питання підстанції вже вирішується а тепер все залежить від підприємців-орендарів, які маючи дозвільні документи та належні умови повинні виконати свої зобов’язання та спільно створити справді зразкову туристичну інфраструктура біля одного із найпривабливіших туристичних об’єктів області.

1 коментар:

  1. У Кривче не лише печера Кришталева...це добре що їй місцева влада приділяє стільки уваги, но прицьому вони забули про Замок 1639р. і Костел приблизно того самого року. Коли буде приділено цим обєктам відповідна увага???...

    ВідповістиВидалити